1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Conferința ”O istorie morala a politicilor monetare si fiscale”

Conferința ”O istorie morala a politicilor monetare si fiscale”

Conferința este susținută de economistul șef al Bancii Nationale a României, Valentin Lazea, in data de 28.05.2024, cu începere de la ora 11.00, la Aula Mihai I.

 

Read more...

Admiterea la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Admiterea la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Informații privind admiterea la studiile universitare de Licență și Master

Read more...

Competiția ”Cea mai bună idee de afaceri” - 2024

Competiția  ”Cea mai bună idee de afaceri” - 2024

Competiția "CEA MAI BUNA IDEE DE AFACERI"

EDIȚIA A IX-A 2024

Competiția ”Cea mai bună idee de afaceri” are ca misiune dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor din România.

Read more...

Selecție ERASMUS+ Mobilități Studenți 2024 – 2025, semestrul I

Selecție ERASMUS+ Mobilități Studenți 2024 – 2025, semestrul I

În perioada 19.02 – 27.02.2024, FEAA va organiza o nouă selecție pentru mobilități ERASMUS+ Studii / Plasament Studenți licență /master / doctorat.

Granturile ERASMUS+ acordate studenților au la bază un concurs de selecție semestrial, organizat la nivel de facultate.

Read more...

Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare

Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare

FEAA organizează, sub egida AFER, în perioada 7-9 decembrie, Olimpiada Studenților Economiști în Formare (ONEF), competiția planurilor de afaceri.

Read more...

„Noi Suntem UCV” - Povestea succesului

„Noi Suntem UCV” - Povestea succesului

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, vineri 24 noiembrie, în Aula Mihai I al României unde Rectorul Universității din Craiova a ținut un discurs în care a subliniat rezultatele remarcabile obținute de echipa UCV în ultimii ani și a mulțumit tuturor cadrelor didactice, personalului administrativ și studenților pentru implicare și devotament.

Read more...

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2023-2024

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2023-2024

MULT SUCCES TUTUROR STUDENȚILOR ȘI CADRELOR DIDACTICE ÎN ANUL UNIVERSITAR 2023-2024

Read more...
Previous
Next

Workshop de antreprenoriat cultural in cadrul Festivalului international Shakespeare 2024

Image00001Workshopul Antreprenoriatul cultural: cum să transformi pasiunea în profit este adresat cu precădere studenților Universității din Craiova, dar și cadrelor didactice interesate de modul în care arta și cultura se intersectează cu antreprenoriatul într-un mod care să transforme pasiunea în profit. Evenimentul are loc în contextul Festivalului internațional Shakespeare și este organizat de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova. Va avea loc pe 23 mai, ora 10. Moderatorul evenimentului este Conf. univ. dr. Silvia Puiu. Printre invitați se numără persoane din comunitatea locală care îmbină cu succes arta și domeniul afacerilor.

Antreprenoriatul cultural contribuie, pe de o parte, la stimularea economiei, dar, pe de altă parte, ajută și la dezvoltarea culturii și la îmbogățirea patrimoniului cultural al unei țări. Această intersecție între două domenii care pot părea incompatibile sau, în orice caz, departe de antreprenoriatul clasic, poate contribui și la dezvoltarea potențialului turistic al unei țări. Artistul are posibilitatea de a transforma pasiunea sa în profit, dacă are cunoștințe din domeniul economic, legate de management, marketing, finanțe. Rolul școlii și, implicit, al mediului academic este acela de a identifica potențialul tinerilor și de a-i îndruma într-un mod armonios spre o direcție care le poate maximiza șansele de reușită, inclusiv când este vorba de îmbinarea dintre artă ca manifestare culturală și antreprenoriat.

Share
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue, we’ll assume that you are happy to receive all the cookies on the FEAA website.