1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Master Contabilitate şi Raportări Financiare conforme cu Standardele Internaţionale

Obiective

Masteratul de Contabilitate şi Raportări Financiare Conforme cu Standardele Internaţionale se adresează tuturor absolvenţilor cu diplomă de licenţă şi asigură formarea de competenţe profesionale în domeniul contabilităţii. Obiectivul său major îl constituie utilizarea informaţiei contabile în procesul managerial, aspect ce conferă absolvenţilor un avantaj semnificativ în integrarea şi afirmarea lor în activitatea practică.

Competențe

Curricula specifică acestui program de studiu asigură absolvenţilor competențe diversificate, dintre care se amintesc:

  • stăpânirea limbajului de specialitate necesar comunicării adecvate cu diversele structuri aferente zonei financiar-contabile a entităţii;
  • utilizarea conceptelor specifice reglementărilor contabile europene şi internaţionale;
  • prelucrarea, gestionarea şi valorificarea informaţiilor contabile;
  • participarea în echipă la elaborarea şi executarea unor proiecte specifice sectorului financiar-contabil;
  • înţelegerea şi aplicarea deciziilor de management financiar-contabil.

Perspective

Absolvenții au posibilitatea de a accede în funcții economice din compartimente care planifică, organizează și administrează sistemele de contabilitate pentru persoane fizice și persoane juridice, pentru a asigura acuratețea și conformitatea cu standardele și procedurile stabilite, în condițiile legii.

Un alt aspect important ce se menţionează se referă la faptul că, potrivit Protocolului încheiat între Universitatea din Craiova şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), absolvenţii acestui program de master, cu diplomă de economist, indiferent de specializarea dobândită, vor fi admişi, fără examen, ca stagiari pentru obţinerea calităţii de expert contabil, chiar în anul susţinerii disertaţiei. În acest sens, este justificat să fie considerate şi următoarele aspecte semnificative: dificultatea ridicată a examenului propriu-zis de acces la stagiu, plata orelor de pregătire pentru acest concurs şi taxa aferentă, precum şi numeroasele facilităţi pe care le oferă calitatea de expert contabil.

 

Share
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue, we’ll assume that you are happy to receive all the cookies on the FEAA website.